Ontzuren

De moderne leefstijl van mensen veroorzaakt ook bij onze dieren verzuring. Verkeerde voeding, stress of te weinig beweging zijn enkele factoren. Ook het ouder worden van de hond speelt een rol. Vroeg of laat gaat elk dier verzuren.

Waarom is ontzuren zo goed voor dieren?

Uit de praktijk blijkt dat het drinken van basisch water veel positieve effecten heeft voor dieren. Het zorgt voor een gezonde zuur-base balans. Zure afvalstoffen in gewrichten, gal, blaas, nieren en urinewegen worden opgelost. Dieren worden fitter, bewegen makkelijker en krijgen een glanzende vacht om een paar voordelen te noemen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de levensverwachting van dieren verlengt wordt door het drinken van basisch water.* Alle voordelen vindt u hier.

Ontzuren bij overgewicht

Nederland heeft 4 miljoen huishoudens die een huisdier hebben. Dat zijn in totaal 5,3 miljoen honden, katten en konijnen. Meer dan de helft van onze huisdieren is inmiddels te dik! Veel dieren eten tegenwoordig te vaak, te veel en op verkeerde tijdstippen. Veel etenswaren zijn daarbij ook nog eens sterk verzurend. Zo krijgen onze huisdieren vaak levensmiddelen die bedoeld zijn voor mensen en bijvoorbeeld veel suikers bevatten. Vaak ook wordt er goedkope diervoeding gegeven die o.a. een te hoog gehalte aan kwalijke vetzuren bevatten. De gevolgen zijn overgewicht en verzuring.

Door een huisdier met overgewicht actief te laten ontzuren worden niet alleen de kwalijke effecten van verzuring tegen gegaan. Door actief te ontzuren verbetert ook de stofwisseling van het dier waardoor een aangepast dieet veel betere resultaten zal geven.

Start met ontzuren

Om zure ophopingen te voorkomen is het (zeer) belangrijk om dagelijks het lichaam van uw huisdier te ontzuren. Ontzuren is van belang voor een goede gezondheid. Verzuring van uw huisdier kunt u tegengaan en voorkomen door uw dier actief te laten ontzuren. Dit bereikt u heel eenvoudig door uw huisdier basisch water te laten drinken.

Voor welke dieren is pHpets® ​druppels geschikt?

pHpets® druppels is speciaal ontwikkeld voor:
 Honden
 Katten
 Konijnen
 Knaagdieren.  

 ​Meer info & bestellen